navi



25. helmikuuta 2014

Mukikakku - sopiva herkku pieneen makeannälkään

Aiemmin tänään päivällä iski armoton makeannälkä, mutta koluttuani kaapit lävitse tulin siihen tulokseen, ettei meillä ollut mitään valmista herkkua. Pitkien välimatkojen ja huonon sään vuoksi en ollut kovinkaan inspiroitunut kauppaan lähdöstä, joten ainoaksi vaihtoehdokseni jäi tehdä jotain itse. Koska olen tunnetusti halutessani hyvin laiska, en jaksanut tehdä mitään isotöistä, vaan turvauduin netistä löytämäni Mukikakku-ohjeen kokeiluun ja voin sanoa, etten kadu hetkeäkään!




Mukikakun tekoon ei paljoa vaadita ja sen tekeminen on hyvin helppoa ja nopeaa. Ensin sekoitetaan mukissa kuivat aineet (½ dl vehnäjauhoja, ½ dl sokeria, 2 rkl kaakaota sekä ½ tl leivinjauhetta & ½ tl vaniljasokeria), sitten lisätään yksi kananmuna ja ½ dl öljyä (tai sulaa voita/margariinia) ja sekoitetaan hyvin. Voin myöntää, että tässä vaiheessa olin hyvin skeptinen lopputuloksen suhteen, sillä epämääräinen mössö mukini pohjalla ei näyttänyt kovinkaan houkuttelevalta, mutta muutama minuutti mikrossa sai ihmeitä aikaan.

Itse koristelin herkkuni nonparelleilla ennen nauttimista, mutta se ei missään nimessä ole välttämätöntä. Valmis leipomus vei kyllä kielen mennessään (lähes kirjaimellisesti, sillä oli pakko päästä maistamaan heti, kun otin mukin pois mikrosta, joten voitte varmaan arvata lopputuloksen...) ja oli oivallinen piristys tappavan tylsän historian kirjan kanssa vietettyyn päivään. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, suosittelen kokeilemaan. : )

Onko joku muu kokeillut mukikakkua - mitä tykkäsitte? Ja hei, jos tiedätte jotain vastaavia yksinkertaisia ja nopeita herkkuja makeannälän yllättämän, "ahkeran" lukulomalaisen tehtäväksi, niin jakakaahan ihmeessä vinkkejä!

4 kommenttia

  1. Olen aina ajatellut, että mikroleivokset ovat jotenkin ällöjä. Mieleni muuttui heti kun näin tuon kuvan. Tosi hyvän näköistä! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös ollut ihan samaa mieltä aiemmin, mutta näköjään nekin voivat joskus yllättää hyvin positiivisesti. Hih, kiva kuulla, että hyvältä näyttää - hyvää se olikin! : )

      Poista
  2. Nam, tosi hyvän näköstä! Pitääpä kokeilla joku päivä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kiitti kommentista :)

      Poista

Mikäli kommentoit yli vuorokauden vanhaan tekstiin, älä pelästy, kun kommenttisi ei tulekaan heti näkyviin saatuasi "kommentti lähetetty" -viestin: se ei ole kadonnut tyhjyyteen, vaan odottaa hyväksymistäni.