navi



3. helmikuuta 2014

Maanantai täynnä positiivisuutta




Hassua, miten maanantaitkin muuttuvat positiivisiksi heti, kun koululla ei tarvitse viittä kertaa viikossa rampata. Mahtava tunne jäädä aamulla vielä sänkyyn loikoilemaan, kun veli joutuu lähtemään kouluun - onhan tässä nyt puolitoista vuotta kuultukin irvailua siitä, miten mun pitää herätä lähes kaksi tuntia aikaisemmin ja matkata tunti autossa. Kahdeksankymmenen kilometrin koulumatka suuntaansa ei todellakaan ollut mitään herkkua, eikä sellaista summaa löydy, että joku saisi minut jatkamaan sitä enää tämän kevään jälkeen. Aamupäivä kului siis asuntoilmoituksia tutkiskellessa, ennen kuin oli pakko lähteä Ouluun mutkin hakemaan muutamat prelit ja piipahtamaan kirjastossa.

Kirjastosta mukaan tarttuivat nuo kuvissa olevat nuotit ja kirjat: kahdeksat nuotit Wicked-musikaalin, kahdeksat nuotit muiden musikaalien kappaleisiin, Curleyn Aikavartio-trilogian päätösosa sekä Kaaberbølin Näkijä-sarjan kolmas osa. Nuo kirjat jäävät somistamaan omaa kirjahyllyäni, sillä löysin ne kaupungin kirjaston kirjapoistomyynnistä pilkkahintaan: molemmat kirjat ovat todella siistissä kunnossa ja maksoivat yhteensä kaksi euroa! Ei minusta lainkaan huonosti, kun sain vielä täydennettyä kahta keräämääni kirjasarjaakin.

Äidinkielen preli meni niin kuin ounastelinkin, kaikista tekstitaidoista neljä pistettä. Jos olisin oikeasti tehnyt hommiakin, olisi piste tai pari voinut tulla enemmänkin. Pitkän matematiikan prelistä lukematta M ja pisteitä haalittuna yhteensä 41, eli tulos oli sen mukainen, mitä kokeesta lähtiessäni odotinkin. Armottomalla kertauksella ja periksiantamattomuudella mahdollisuudet myös arvosanaa parempaankin, sillä lähdin prelistä puolitoista tuntia ennen koeajan päättymistä laskettuani seitsemän tehtävää ja päätettyäni, että tämä riittää minulle. Tästä on hyvä suunnata kohti lukulomaa äidinkielen ja matematiikan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikäli kommentoit yli vuorokauden vanhaan tekstiin, älä pelästy, kun kommenttisi ei tulekaan heti näkyviin saatuasi "kommentti lähetetty" -viestin: se ei ole kadonnut tyhjyyteen, vaan odottaa hyväksymistäni.