navi



1. kesäkuuta 2014

Ylioppinut

Suurlähettiläät - Kun tänään lähden





Ruokapöydästä/-pöydistä ei valitettavasti ole kuvia (shame on you, brother! Miksi petit minut juuri nyt? (veljeni siis yleensä kuvaa kaikissa juhlissa ensimmäisenä ruokapöydät, mutta tällä kertaa kuvat jäivät jostakin syystä väliin)), mutta meillä oli tarjolla suolaisena kala- ja lihavoileipäkakkua, makeana kahta erilaista juustokakkua (persikka ja mansikka), kahta erilaista täytekakkua (mansikka ja kinuski), leipäjuustoa ja pikkuleipiä. Gluteenittomille vieraille oli oma täytekakku ja pieniä suolaisia keksejä juustolla. Ruokien osalta viimeinen viikko oli todella kiireinen, sillä kaikki tarjottava (lukuun ottamatta leipäjuustoa ja gluteenittomia suolapaloja) oli kotitekoista ja loppusilauksia tehtiin vielä myöhään lauantai-iltana ja aikaisin sunnuntaiaamuna ennen juhlia.

Kuten edellisen virkkeen rivien välistä voi lukea, meillä siis juhlittiin lakkiaisia tavanomaisesta lauantaista poiketen vasta sunnuntaina. Päätös syntyi ihan sen vuoksi, että lauantaina sain lakkini Oulussa, kun taas juhlia vietettiin Utajärvellä ja etukäteen oli spekuloitu, että lakkiaisseremoniamme kaupungin teatterilla saattaisi venähtää lauantaina, joten varsinaiset juhlat jäisivät turhan myöhäisiksi. Kaikesta huolimatta seremonia ei kuitenkaan venähtänyt ja itse lakituksestakin selvittiin nopeamminkin kuin perjantai-illan harjoituksissa, mutta en valita; jäi enemmän aikaa vaatekaapiin kaaoksen selvittämiseen!

Vieraita meillä kävi viitisenkymmentä; sukulaisia, ystäväperheitä ja naapurustoa - lakkiaiseni olivat ensimmäinen isompi juhla Utajärvelle muuton jälkeen, joten tavallaan samalla vietettiin myös tupaantulijaisia.


Haluan vielä tähän postauksen loppuun selventää tarinaa vasemmanpuolimmaisen kuvan julkaisun takaa: kuva on lauantailta, jolloin maistelin toista sunnuntaina tarjoiltua kuoharia ja kuten kuvasta voi päätellä, ei ollut oikein minun makuuni. No miksi sitten julkaisin tämän kuvan? Koska halusin muistuttaa ihmisiä siitä, että jokainen bloggaajien ottama kuva ei ole täydellinen. + Se kuvastaa hyvin sunnuntaisten juhlien alkutunnelmia: ensimmäisen vieraan kanssa kilisteltyäni vedin kuoharit väärään kurkkuun ja sain kamalan yskäkohtauksen. Joo, olen aina ollut hyvä olemaan huomion keskipisteenä - not.

Ps. Kuten kuvista voi huomata, hiukseni ovat "hitusen" lyhentyneet sitten viimenäkemän. Nähtävästi olimme kampaajan kanssa vähän erimieltä lapaluiden sijainnista...

Onnea vielä kaikille kevään ylioppilaille ja muille valmistuneille! ❤

Kun tänään lähden, otan mukaan mitä tarvitsen,
taivaalta tähden valitsen ja sitä seurailen
Kun tänään lähden, en taakse aio vilkaistakaan
taivaalta tähden valitsen, vaikken sitä kiinni saa.

4 kommenttia

  1. Onnea ylioppilaalle! Nauroin kyllä tolle vasemman puolimmaiselle kuvalle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon onnitteluista! Hahah, hauska kuulla, että joku muukin onnistuu nauramaan tuolle kuvalle, itsekin nauroin makeasti nähtyäni sen ensikertaa. :D

      Poista

Mikäli kommentoit yli vuorokauden vanhaan tekstiin, älä pelästy, kun kommenttisi ei tulekaan heti näkyviin saatuasi "kommentti lähetetty" -viestin: se ei ole kadonnut tyhjyyteen, vaan odottaa hyväksymistäni.